top of page

Natuurlijke
Etherische Olie

Woman pouring eucalyptus essential oil into bowl on wooden table.jpg

Dompel je onder in botanische geuren 

Geur doet wat met je. Het is meer dan alleen een geursensatie; geur heeft de kracht om herinneringen op te roepen, emoties op te wekken en zelfs je welzijn te beïnvloeden.

Je herkent het vast wel: een bepaalde geur kan je ineens terugvoeren naar een specifiek moment, bijvoorbeeld een vakantie van jaren geleden. Een geur kan ook een bepaalde sfeer oproepen in een ruimte, denk aan de yogaschool en sauna. Ook winkels zetten vaak de kracht van geur in. Geur kan ook invloed hebben op hoe je je voelt; de ene geur heeft een rustgevend effect en een andere geur kan je weer een verfrissend, opwekkend gevoel geven.

100% Etherische olie van Tiny Moments

Maak kennis met onze Tiny Moments etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd. Twee verschillende woorden met dezelfde betekenis: een heerlijk ruikende, natuurlijke olie die wordt gemaakt van botanische ingrediënten afkomstig van planten, bloemen, kruiden en vruchten. Een geurolie vol plantenkracht dus!

Bijzondere geurbeleving en gemak in één flesje

Wij hebben voor jou een kant-en-klare olieblend samengesteld met botanische ingrediënten die zijn afgestemd op jouw specifieke behoefte aan ontspanning, concentratie en energie. Daarbij hebben we gekeken naar een samenstelling van effectieve ingrediënten met een heilzame werking én een bijzondere geurbeleving. Het enige wat jij hoeft te doen is een momentje nemen voor jezelf en je laten onderdompelen in de heerlijke botanische aroma’s!

Houten aroma diffuser; een ideale geurverspreider

Maak je geurbeleving compleet met onze handgemaakte houten aroma diffuser. Een duurzame en minimalistische accessoire waarmee je op een langdurige en subtiele manier je favoriete essentiële olie kunt verspreiden.

De aroma diffuser is heel eenvoudig in gebruik: je voegt een paar druppeltjes geurolie in het kommetje van de diffuser en that’s it! De houten aroma diffuser absorbeert de geurolie en geeft de aroma subtiel en langdurig af.

Sfeerfoto olie recharge kubus diffuser op notitieboek_edited.jpg

Relax, Reflect & Recharge: kies de geurolie die past bij jouw behoefte

Tiny Moments Etherische Olie Serenity

Wat is er nu heerlijker dan af en toe volledig ondergedompeld te worden in de kalmerende geur van lavendel? De aroma van lavendel kan simpelweg niet ontbreken in onze RELAX collectie!

 

Met deze geurolie hebben we een krachtige botanische blend samengesteld van lavendel, mandarijn en rozemarijn; een bijzondere geurbeleving voor een diep gevoel van rust en ontspanning.

Tiny Moments Etherische Olie Clarity

Je kunt van die momenten hebben waarbij je uren naar je computerscherm staart zonder echt productief te zijn. Of je bent op zoek naar inspiratie maar de goede ideeën blijven uit.

 

Ontdek dan deze Tiny Moments etherische olie, speciaal samengesteld om jouw creatieve geest te prikkelen. De unieke blend van sinaasappel, limoen en eucalyptus werkt verhelderend, concentratie verhogend en geeft je creativiteit een boost.  

Tiny Moments Etherische Olie Energy

Geef je dag een boost met de verkwikkende aroma’s van deze geurolie. Voeg een paar druppels toe aan je diffuser, adem diep in en laat de verfrissende en stimulerende aroma’s van grove den, sinaasappel en pepermunt je zintuigen prikkelen. Laat die dag maar komen!

Wanneer gebruik je etherische olie?

Vraag je je af waarvoor of wanneer je etherische olie gebruikt? Er zijn veel gebruikstoepassingen voor deze veelzijdige olie, dit zijn een aantal opties:

Diffuser

Voor het verspreiden van de geur kun je de olie het beste gebruiken in een diffuser. Hiermee verspreid je de geur in de ruimte waarin jij je bevindt, zoals de woonkamer, slaapkamer, kantoor, auto, yogastudio en meditatieruimte.

Badolie

Je kunt etherische olie ook goed gebruiken als een badolie. Hiervoor meng je eerst een paar druppels etherische olie met een neutrale (draag)olie, zoals Jojoja-olie, zodat de oliën eerst goed met elkaar mengen voordat je dit aan het badwater toevoegt.

Massageolie

Etherische olie wordt ook gebruikt als massageolie. Ook hiervoor meng je eerst een paar druppels etherische olie met een neutrale draagolie, want de etherische olie is te geconcentreerd om direct op de huid te gebruiken.

Aromatherapie

Ook kun je de heilzame effecten van de etherische olie inzetten met aromatherapie.

Lees meer over etherische olie en diffusers

Wat is etherische olie?

Dit is geurolie die wordt gewonnen uit planten, kruiden, bloemen en vruchten. Deze natuurlijke ingrediënten worden gedestilleerd waardoor er zeer geconcentreerde olie wordt gewonnen. De olie heeft daarom een geconcentreerde geur en bevat werkzame stoffen. Daarom wordt etherische olie ook wel gebruikt voor hun aromatische en therapeutische eigenschappen.

 

Wat betekent het woord ‘etherisch’?

"Etherisch" betekent "hemels" of "licht vluchtig" en verwijst naar de lichte, vluchtige aard van deze oliën en hun eigenschap om gemakkelijk te verdampen.

 

Waar wordt de Tiny Moments etherische olie van gemaakt?

Onze geurolie is samengesteld uit 100% natuurlijke, botanische ingrediënten afkomstig uit planten, bloemen, kruiden en vruchten. Wij hebben voor jou een kant-en-klare blend samengesteld, zodat jij direct van jouw favoriete olie kunt genieten.

Wat is de werking van etherische olie?

Omdat deze olie wordt gedestilleerd uit planten, kruiden en bloemen bevat de olie de werkzame stoffen van deze grondstoffen. De werking van etherische olie verschilt, afhankelijk van de grondstof waar de olie vandaan komt. Zo staat lavendel bekend om haar rustgevende werking, citroen voor creativiteit en rozemarijn voor focus en concentratie.

 

Wat is enkelvoudige etherische olie en wat is een olieblend?

Enkelvoudige olie is een pure etherische olie van één plantensoort, terwijl blends mengsels zijn van verschillende etherische oliën.

Kan je etherische olie ook als massageolie gebruiken?

Jazeker, maar je moet de olie wel eerst mengen met een neutrale olie, zoals Jojoba-olie of amandelolie, omdat etherische olie van zichzelf té geconcentreerd is om direct op de huid aan te brengen.

 

Wat is het verschil tussen etherische olie en essentiële olie?

Er is geen verschil, deze twee termen worden door elkaar gebruikt en betekenen allebei hetzelfde. In het Engels wordt deze olie Essential Oil genoemd.

Is natuurlijke olie hetzelfde als 100% natuurlijke olie?

Dat kan maar dat hoeft niet. 100% natuurlijk houdt in dat er geen synthetische stoffen zijn toegevoegd, en bij ‘natuurlijk’ hoeft dat niet het geval te zijn. Zo mag je de term ‘natuurlijk’ ook gebruiken als je naast 100% natuurlijke ingrediënten ook synthetische stoffen zijn toegevoegd. Daarom is het altijd goed de ingrediënten op het etiket te checken.

Wat is het verschil tussen geurolie en etherische olie?

Geurolie kan synthetische toevoegingen bevatten en wordt vooral gebruikt voor het parfumeren van producten, terwijl etherische olie puur en natuurlijk is, met zowel aromatische als therapeutische voordelen.

 

Hoe gebruik je etherische olie?

Deze olie kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt genieten van de heerlijke aroma’s door een paar druppeltjes in een diffuser toe te voegen, je kunt de olie mengen met een neutrale olie voor een massageolie of badolie. Belangrijk: omdat deze olie zo geconcentreerd is kun je deze niet direct op je huid aanbrengen!

Waarom kiezen voor een etherische olie?

Etherisch olie kan voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden. Ze wordt ingezet voor aromatherapie, de olie wordt toegevoegd aan huidverzorging en cosmetica en wordt ook voor diverse gezondheidsdoeleinden ingezet vanwege de heilzame eigenschappen.

Als jij het belangrijk vindt een natuurlijk product te gebruiken, dan is essentiële olie een betere keuze dan een synthetische geurolie, waarbij de geuren worden nagebootst in een fabriek.

Hoe weet ik of ik 100% natuurlijke olie koop?

Lees in eerste instantie eerst het etiket en kijk of het product 100% puur of biologisch is. Daarnaast kun je ook checken of het betreffende merk een natuurlijke en duurzame herkomst hoog in het vaandel heeft staan.

Waar komt etherische olie vandaan?

Etherische olie word wereldwijd geproduceerd, en elke regio is gespecialiseerd in bepaalde planten vanwege het klimaat en bodemsoort.

 

Is etherische olie vegan?

Ja, etherische olie is vegan, omdat er alleen plantaardige extracten worden gebruikt. Maar controleer altijd of het product geen dierproeven uitvoert. Tiny Moments verkoopt uitsluitend vegan etherische olie en is dierproefvrij.

 

Is etherische olie duurzaam?

Dat hangt af van de wijze waarop de olie is geproduceerd. Bij Tiny Moments is de herkomst van alle producten, dus ook de etherische olie, op een duurzame wijze geproduceerd.

 

Wat is het verschil tussen dure en goedkope geurolie?

Het grootste verschil zit vaak in de kwaliteit en puurheid van de grondstoffen; duurdere oliën zijn meestal 100% natuurlijk en puur, terwijl goedkopere varianten synthetische toevoegingen kunnen bevatten.

 

Waarom vind je geurolie in zoveel verschillende prijsklassen?

De prijzen van geurolie variëren enorm, van een euro tot tientallen euro’s per flesje. Dit heeft enerzijds te maken met de keuze en kwaliteit van de grondstoffen. Natuurlijke ingrediënten die worden gedestilleerd uit planten en kruiden, is een veel duurdere grondstof dan synthetische geuren die op grote schaal in een fabriek worden geproduceerd.

Ook kunnen de prijzen van etherische olie onderling behoorlijk verschillen. Dat heeft te maken met de zeldzaamheid van de plant en het extractieproces. Een goed voorbeeld is pure rozenolie, dit kan wel 25.000 euro per liter kosten, omdat je heel veel rozenblaadjes nodig hebt voor een kleine hoeveelheid olie.

Wat is een diffuser?

Een ander woord voor diffuser is ‘geurverspreider’. Het doel van een diffuser is de aroma’s door een ruimte verspreiden. Er bestaan verschillende soorten diffusers, zoals een elektrische diffuser waarbij je geurolie mengt met water, waarbij de diffuser dit mengsel als een fijne mist verspreidt. Je hebt ook diffusers waarbij je geurolie toevoegt aan water, dat je verwarmt met een waxinelichtje. En je hebt houten diffusers, waarbij het hout de geurolie absorbeert en langzaam afgeeft.

 

Wat doet een houten diffuser?

Een houten diffuser is een duurzaam en minimalistisch alternatief en verspreidt etherische olie zonder water of warmte. De olie wordt op het hout aangebracht, geabsorbeerd en vervolgens geleidelijk in de lucht vrijgegeven.

 

Hoe gebruik je een diffuser?

Voor een elektrische diffuser voeg je een paar druppeltjes geurolie toe aan het water. De diffuser verspreidt vervolgens een mist. Bij een houten diffuser breng je direct een paar druppels olie aan op het hout, waarbij het hout de olie absorbeert en langzaam de geur vrijgeeft.

 

Hoe lang ruik je de geur in een houten diffuser?

Dat hangt van 2 belangrijke dingen af: de kwaliteit van de geurolie en de hoeveelheid olie die je op het hout druppelt. Als je een 100% natuurlijke geurolie gebruikt en 5 druppels toevoegt aan de houten diffuser, dan ruik je dat zeker 2 dagen. De intensiteit van de geur vervaagt wel in de loop van de tijd.

 

Vult de geur van een houten diffuser de hele ruimte?

Dit hangt uiteraard af van de grootte van de ruimte en de hoeveelheid gebruikte olie. Een houten diffuser is ideaal voor kleinere ruimtes, bijvoorbeeld op je werkkamer, badkamer, auto, toilet, je nachtkastje en op een bijzettafel in de woonkamer. 

 

Kan je één diffuser gebruiken voor meerdere geurolies?

Ja dat kan, maar wij adviseren de diffuser voor één geurolie te gebruiken omdat de geur vrij lang in de diffuser blijft zitten en om te voorkomen dat de verschillende geuren met elkaar mengen.

 

Wat is het verschil tussen een houten diffuser en een elektrische diffuser?

Een houten diffuser is een duurzaam alternatief en gebruikt geen elektriciteit en water. Een elektrische diffuser gebruikt water en elektriciteit om een mist te creëren die de olie verspreidt.

bottom of page