top of page

Natuurlijke Geurkaarsen

Female hands holding scented candle, top view_edited_edited.jpg

Tiny Moments natuurlijke geurkaarsen

Stel je voor: na een lange, hectische dag kom je thuis. Je ploft neer op de bank, benen omhoog, met het fijne vooruitzicht van een avondje helemaal voor jezelf. En wat maakt dit moment nu écht af? Precies, jezelf onderdompelen in een heerlijk aroma van een fijne geurkaars!

6c0e39_abf3621a325e475bab63e3f407a08186~mv2.jpg

Ontdek onze geurkaarsen

De Tiny Moments geurkaarsen zijn meer dan alleen kaarsen, ze zijn een ode aan de natuur! Zodra je het deksel eraf haalt, word je direct verwelkomd door de bijzondere botanische geuren. Deze zijn afkomstig van pure etherische oliën die gemengd zijn met koolzaadwas. Dit maakt de Tiny Moments geurkaars naast natuurlijk en duurzaam, ook vegan.

En weet je wat het mooie is? Je hoeft de kaars slechts een uurtje te branden om de hele avond te kunnen genieten van de heerlijke aroma’s. Bovendien brandt koolzaadwas zuinig, gelijkmatig en schoon.

 

Kortom, een Tiny Moments geurkaars staat garant voor een bijzondere, natuurlijke en duurzame geurervaring.

Verken onze collecties: Relax, Reflect, Recharge

We hebben drie exclusieve geurlijnen, elk afgestemd op jouw momenten van ontspanning, reflectie en hernieuwde energie. Ontdek welke natuurlijke geurkaars het beste past bij jouw stemming.

Tiny Moments Geurkaars Balance

Laat je meevoeren naar een staat van diepe ontspanning met deze natuurlijke geurkaars uit de RELAX collectie.

 

De duurzame kaars is verrijkt met een mix van zuivere etherische oliën waaronder patchoeli, geranium en ylang ylang. Dit zijn stuk voor stuk botanische ingrediënten die bekend staan om hun rustgevende en ontspannende karakter.

Tiny Moments Geurkaars Reflection

Gun jezelf een moment van reflectie samen met deze verhelderende natuurlijke geurkaars. En vergeet dan zeker niet je favoriete notitieboek mee te nemen!

 

Bij het aansteken  van deze duurzame geurkaars word je verwelkomd door de verhelderende aroma van eucalyptus, salie en lavendel. Ideaal voor momenten waarop je behoefte hebt aan mentale helderheid.

Tiny Moments Geurkaars Positivity

Ruik en ervaar het verfrissende aroma van deze natuurlijke geurkaars. Je voelt de energie en vitaliteit stromen met deze kaars uit de RECHARGE collectie.

 

Deze duurzame kaars heeft een opwekkend aroma van ceder en citroengras en is perfect voor momenten waarop je behoefte hebt aan een positieve boost.

Jouw moment, jouw geur

Of je nu op zoek bent naar een moment van ontspanning, reflectie of energie: bij Tiny Moments vind je de perfecte natuurlijke geurkaars. Wil je meer te weten komen over de unieke eigenschappen van onze duurzame geurkaarsen en hoe je het meeste uit je kaars kunt halen? Lees dan vooral even verder!

Lees meer over geurkaarsen

Waar zijn de Tiny Moments geurkaarsen van gemaakt?

De kaarsen zijn gemaakt van Europees koolzaadwas en de geuren zijn afkomstig van zuivere etherische oliën die aan het wax zijn toegevoegd.

Wat zijn de voordelen van koolzaadwas?

Koolzaadwas is een natuurlijke was die wordt verkregen uit de olie van koolzaad. Het is een prachtige plant met felgele bloemetjes en je komt hem op diverse plekken in Europa tegen, ook in Nederland. De olie uit deze plant wordt verwerkt tot een was die je heel goed voor kaarsen kunt gebruiken.

 

Koolzaadwaskaarsen hebben diverse voordelen:

  • Schoon: koolzaadwas brandt heel schoon en stoot geen roet uit in tegenstelling tot paraffinewas.

  • Biologisch afbreekbaar: koolzaadwas is volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

  • Duurzaam: het verbouwen van koolzaadgewassen is duurzaam en goed voor de biodiversiteit (denk aan de bijtjes en vlinders). Ook is koolzaad een hernieuwbare bron, wat betekent dat het regelmatig opnieuw kan worden geteeld zonder natuurlijke bronnen uit te putten.

  • Vegan: deze was is 100% plantaardig.

  • Lokaal: omdat het koolzaadgewas uit Europa komt is de ecologische voetafdruk voor het transport een stuk minder dan bijvoorbeeld soja afkomstig uit Zuid Amerika.

  • Geurverspreiding: koolzaadwas mengt ideaal met etherische olie en geeft een hele goede geurverspreiding. Het houdt geuren goed vast en geeft deze geleidelijk af tijdens het branden.

 

Wat maakt het een 100% natuurlijke geurkaars?

Er wordt alleen gebruik gemaakt van was afkomstig uit koolzaad, zonder chemische toevoegingen. De olie is ook uitsluitend afkomstig uit kruiden, planten en vruchten. Dit kun je onder andere herkennen door de complexe, intense geuren van de olie en is niet te vergelijken met synthetische geuren.

 

Wat maakt dit een duurzame geurkaars?

De grondstoffen worden zo lokaal mogelijk gewonnen. Zo komt de koolzaadwas uit Europa en maakt het daarmee de ecologische voetafdruk kleiner ten opzichte van bijvoorbeeld sojawas afkomstig uit Zuid Amerika. Bovendien worden de geurkaarsen in Nederland gemaakt.

En niet alleen de herkomst van de grondstoffen is op een zo duurzaam mogelijke manier gewonnen, ook het gebruik van de kaarsen is een van de meest duurzame keuzes. Zo branden natuurlijke kaarsen een stuk schoner dan goedkope kaarsen die sneller opbranden en meer roet en zwarte rook produceren. En last but not least, het zijn ook duurzame geurkaarsen omdat ze biologisch afbreekbaar zijn.

 

Lang genieten van de Tiny Moments geurkaarsen

Wist je dat je onze geurkaarsen slechts een uurtje hoeft te branden om de hele avond te kunnen genieten van de heerlijke aroma’s? Dit komt door de geconcentreerde etherische olie die is toegevoegd aan het koolzaadwas. Dit zorgt ervoor dat je heel lang van de kaars kunt genieten!

 

Tips voor het branden van onze natuurlijke geurkaarsen

Om zo lang mogelijk van jouw kaars te kunnen genieten is het belangrijk om de lont voor gebruik af te knippen tot ongeveer 5 millimeter. Zoals eerder gezegd hoef je de kaars maar een uurtje te branden om optimaal te genieten van de heerlijke aroma’s, maar brandt de kaars zeker niet langer dan 4 uur per keer. Waarom? Omdat de was dan te heet kan worden, waardoor de kaars te snel en ongelijkmatig kan opbranden, en dat is zonde. Stop met het gebruik van de kaars als er nog 5 millimeter van de was overblijft.

 

Waarom kiezen voor een natuurlijke geurkaars?

Er zijn diverse redenen waarom je beter voor een natuurlijke geurkaars kunt kiezen dan een traditionele, goedkope kaars. Denk bijvoorbeeld aan de grondstof waarvan de kaars is gemaakt, de milieu impact en herkomst van de gekozen grondstoffen, de brandeigenschappen, gezondheidsaspecten bij het branden van de kaars en de geurbeleving. Wil je hier meer over te weten komen, lees dan zeker de blog ‘waarom zou je kiezen voor natuurlijke kaarsen versus goedkope kaarsen’.

 

Waarom is er gekozen voor het toevoegen van etherische olie?

Er zijn een paar belangrijke redenen waarom we hebben gekozen voor het toevoegen van etherische olie in plaats van synthetische geuren, die je tegenkomt bij de meeste (niet natuurlijke) geurkaarsen.

 

Zo maakt etherische olie de geurkaars een natuurlijke kaars, de geur van de etherische olie heeft een heilzame werking op je lichaam en geest en de geur is veel complexer en dynamischer dan synthetische geuren. Bovendien kunnen synthetische geuren in sommige gevallen allergische reacties veroorzaken.

bottom of page