top of page

Natuurlijke
Losse Thee

Geniet van elk moment

Een heerlijke kop losse thee kan wonderen doen en past perfect bij een momentje voor jezelf. Daarom is dit product een essentieel onderdeel van ons Tiny Moments assortiment!

Met zoveel soorten losse thee kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Wij hebben deze keuze voor jou vereenvoudigd door drie bijzondere soorten verse thee te selecteren. Deze theeën hebben elk een bijzondere geur- en smaakbeleving en bevatten effectieve ingrediënten die helpen bij ontspanning, concentratie en energie. Het is dus niet zomaar een thee uit velen, maar een kwalitatief hoogwaardige losse thee voor een heerlijk momentje voor jezelf!

Fotografie sfeerbeelden producten Marlene Geluk web res-16.jpg

Tiny Moments natuurlijke thee vol plantenkracht

Ja echt, met Tiny Moments drink je een kopje thee vol plantenkracht! Want elke thee is zorgvuldig samengesteld uit een mix van planten, vruchten en kruiden die bekend staan om hun heilzame effecten.

 

Onze verse thee collectie bestaat uit een kruidenthee, vruchten-kruidenthee en een groene thee. We hebben vele soorten thee uitgebreid getest, om er zeker van te zijn dat we de allerbeste thee zouden selecteren. En wist je dat onze Tiny Moments thee is samengesteld door een heuse thee sommelier?

Verse thee voor ontspanning, concentratie en energie

Voor onze Relax, Reflect en Recharge collecties hebben we specifieke theeën geselecteerd; een ontspannende thee, een concentratieverhogende thee en een verkwikkende thee voor meer energie. Ontdek welke thee het beste bij jou past.

Tiny Moments Natuurlijke Thee Rust & Ontspanning

Zoek je een moment van pure ontspanning tijdens een drukke dag?

 

Probeer dan eens onze Tiny Moments kruidenthee met een zachte, kalmerende mix van onder andere sinaasappel, mandarijn en valeriaan.

 

Deze thee kalmeert niet alleen, maar ondersteunt ook een goede nachtrust. Zodra je deze thee ruikt en proeft, worden je zintuigen direct gestimuleerd om te ontspannen!

Thee Relax.jpg
Thee Reflect.jpg

Tiny Moments Natuurlijke Thee Focus & Helderheid

Als je concentratie, helderheid of focus mist, drink dan eens deze opwekkende vruchten-kruidenthee met citroengras, munt en sinaasappel.

 

Deze fruitige en verfrissende mix is speciaal samengesteld om je geest te verhelderen en je focus te verbeteren. Kortom, een ware krachtpatser die je helpt om helder en geconcentreerd te blijven gedurende de dag.

Tiny Moments Natuurlijke Thee Energie & Vitaliteit

Heb je een energiedipje maar moet je nog even door? Neem dan eens een kopje van deze groene thee met citroengras, citroenschil en brandnetel.

 

De mix van deze verse thee werkt optimaal samen voor meer energie en vitaliteit. Een ideale thee dus voor die momenten waarop je net dat beetje extra energie nodig hebt om je dag succesvol af te ronden.

Thee Recharge.jpg

Een kopje losse thee voor elk moment van de dag

Een heerlijke kop losse thee kan wonderen doen en past perfect bij een momentje voor jezelf. Daarom is dit product een essentieel onderdeel van ons Tiny Moments assortiment!

Met zoveel soorten losse thee kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Wij hebben deze keuze voor jou vereenvoudigd door drie bijzondere soorten verse thee te selecteren. Deze theeën hebben elk een bijzondere geur- en smaakbeleving en bevatten effectieve ingrediënten die helpen bij ontspanning, concentratie en energie. Het is dus niet zomaar een thee uit velen, maar een kwalitatief hoogwaardige losse thee voor een heerlijk momentje voor jezelf!

Cup of tea composition with tea strainer, tea pot,open book, cinnamon, plants green leaves

Hoe gebruik je losse thee?

Losse thee gebruik je met een theezeefje, een theezakje voor losse thee (theefilter) of een thee-ei. Tegenwoordig zijn theefilters ook bij de supermarkt te verkrijgen.

Voor een kop thee neem je ongeveer één theelepel losse thee en deze doe je in het thee-ei, theezakje of theezeefje. Elke thee heeft zo zijn specifieke zetinstructies, dus kijk voor de zekerheid ook even op de verpakking voor de exacte hoeveelheid thee per kopje of theepot.

Je kunt de theepot eventueel eerst voorverwarmen met heet water, dat je vervolgens weggiet. Dit helpt om de temperatuur van de thee te stabiliseren zodra je deze zet.

Giet vervolgens heet water over de theebladeren — de ideale temperatuur varieert per type thee. Voor kruidenthee adviseren we een zettijd van 7 -10 minuten, terwijl groene thee slechts 2-3 minuten nodig heeft. Maar maak je geen zorgen, alle instructies staan op de verpakking, wel zo makkelijk!

Verwijder ten slotte het thee-ei, zakje of zeefje en geniet van jouw heerlijke kopje verse thee!

Lees meer over natuurlijke losse thee

Wat is losse thee?

Losse thee bestaat uit de grotere, kwalitatief hoogwaardige bladeren van de theeplant. Deze zijn van uitstekende kwaliteit en dat proef je absoluut terug. De grootte van het theeblad beïnvloedt hoe snel geur, kleur en smaak vrijkomen. Het blad moet zich eerst ontvouwen voordat het smaak afgeeft. Losse thee geeft hierdoor meer verfijndere aroma’s af en een complexere, rijkere smaak.

 

Wat is natuurlijke thee?

Thee die als 100% natuurlijk gecertificeerd is, wordt geteeld zonder pesticiden, synthetische meststoffen of herbiciden. Op de plantages gebruikt men natuurlijke bemestingsmethoden zoals organische koemest en boombladeren, en insecten en ziekten worden op een natuurlijk wijze bestreden.

 

 

Is de Tiny Moments thee 100% natuurlijk?

Bij Tiny Moments streven we naar een zo zuiver mogelijke herkomst van onze producten. Onze theemelanges zijn samengesteld uit meerdere ingrediënten. Hierbij is een groot gedeelte afkomstig van gecertificeerde biologische teelt. Dit staat per ingrediënt aangegeven op de verpakking en op de productpagina’s van de thee.

Waar is de Tiny Moments losse thee van gemaakt?

Onze thee bestaat zoveel mogelijk uit 100% natuurlijke ingrediënten. De specifieke ingrediënten per theesoort zijn te vinden op de productpagina’s en op het etiket van de verpakking.

 

 

Wat is de gezondste thee om te drinken?

Volgens het Voedingscentrum zijn zwarte en groene thee het gezondst om te drinken. Ze hebben een gunstig effect op de bloeddruk en verminderen het risico op een beroerte.

 

 

Wat is het verschil tussen losse thee en een theezakje?

Het verschil zit hem in de grootte van het theeblad. In het sorteer- en droogproces worden de grote bladeren gescheiden van de kleinere. De kleinste blaadjes worden gebruikt in theezakjes en de grotere bladeren worden gebruikt voor losse thee.

 

Wat bepaalt de kwaliteit van een thee?

De kwaliteit van de thee wordt beïnvloed door drie belangrijke factoren: de tuin, de oogst en het blad. De plek waar de thee groeit heeft invloed op de kwaliteit, zo kan een verschil in hoogte,  grondsoort en klimaat voor verschillen zorgen. Het moment van oogsten kan ook invloed hebben op de kwaliteit, zo maakt het een verschil of de theeblaadjes worden geplukt in de lente of de herfst. En voor het blad geldt over het algemeen: hoe groter de theebladeren, des te beter de kwaliteit en smaak van de thee.

Laaggeprijsde theezakjes met daarin klein versneden blad of gruis zijn vaak van mindere kwaliteit. Ook kun je goede thee herkennen aan zijn heldere en doorzichtige kleur.

 

Wat is kruidenthee?

Wist je dat kruidenthee eigenlijk geen echte thee is? Want bij kruidenthee wordt er niet één theeblaadje gebruikt. Deze wordt gemaakt van een mix van gedroogde kruiden, bloemen, vruchten en specerijen. Dit zorgt voor een breed scala aan smaken en aroma’s; van ontspannende lavendel en kamille, verfrissende citroen en munt tot een kruidige chai thee. Naast de heerlijke aroma’s en smaakbeleving, biedt kruidenthee ook diverse gezondheidsvoordelen. Zo kan het rust en ontspanning bevorderen en de spijsvertering ondersteunen. Ook is kruidenthee een populair cafeïnevrij alternatief.

 

Wat is zwarte thee?

Zwarte thee is een van de meest bekende soorten thee en kun je direct herkennen aan de donkere kleur en volle smaak. Dat komt omdat deze thee, afkomstig van de Camellia sinensis plant, wordt gefermenteerd en geoxideerd. Zo zijn English Breakfast, Earl Grey en Darjeeling bekende varianten van de zwarte thee, met elk een unieke smaak en karakter.

 

Wat is groene thee?

Groene thee komt net als de zwarte thee ook van de Camelia sinensis plant, alleen wordt groene thee minder geoxideerd. Dat zorgt ervoor dat groene thee zijn groene kleur behoud en een meer subtiele smaak heeft dan zwarte thee. Groene thee is een gezonde en verfrissende drank welke al lange tijd bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen. Deze thee is rijk aan antioxidanten wat ontgiftend werkt en is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke oppepper. Een paar bekende groene theesoorten zijn Sencha, Matcha en Jasmine.  

 

Zit er cafeïne in de Tiny Moments thee?

Cafeïne is aanwezig in de Tiny Moments Groene Thee Energie & Vitaliteit, maar niet in de Tiny Moments Kruidenthee Rust & Ontspanning en Tiny Moments Vruchten-Kruidenthee Focus & Helderheid.

bottom of page